Raiskaus aseena Kongon Demokraattisessa tasavallassa

Vuodesta 1998 lähtien Kongon sodassa on kuollut 4-5 miljoonaa ihmistä, mikä on enemmän kuin Darfurissa, Afganistanissa ja Irakissa yhteensä. Sota on inhimillisesti tuhoisin sitten 2. maailmansodan. Maassa on sodittu vuosikymmeniä jo ennen tätä.
Sota naisia vastaan-ohjelma

Ruandan kansanmurhasta selvinneen Immaculeen haastattelu

Joukkoraiskauksia käytetään Kongon sodassa aseena systemaattisesti ja brutaalisti. Joissakin kylissä 90% naisista on raiskattu. Uhreista nuorimmat ovat 3-vuotiaita ja vanhimmat 70-vuotiaita. Kylissä asuvilla ei ole aseita, sotilailla on. Sotilaat raiskaavat systemaattisesti kaikki naiset. Naisia traumatisoidaan ja hyväksikäytetään päivittäin. Sotilaiden vankeina naiset joutuvat raiskausten jälkeen siivoamaan, laittamaan ruokaa ja kantamaan asetarvikkeet ilmaiseksi eli he ovat orjia.

Naisia voidaan raiskata päivittäin kuukausien ajan. Raiskaukset johtavat HIV-viruksen leviämiseen ja fyysisen terveyden tuhoutumiseen. Sukulaiset ja yhteisön jäsenet pakotetaan seuraamaan raiskauksia tai osallistumaan niihin ja heidät voidaan tappaa, mikäli he kieltäytyvät. Naisten lapset, sukulaiset ja miehet on voitu tappaa.

Women for Women – sponsoriohjelma, jolla pyritään auttamaan naisia toipumaan sodasta.

Meryl Streep sponsoriohjelmasta:

Run for Congo

http://www.pbs.org/newshour/bb/africa/july-dec09/congo2_08-11.html

Neuvostoliiton sotilaat raiskasivat 900 000 saksalaisnaista 2. maailmansodan aikana ja Ruandassa raiskattiin 500 000 naista. Kongossa ja Sudanissa on sotien aikana raiskattu miljoonia naisia.

Raiskausfantasiat ovat valitettavan yleisiä miehillä, ja ne ovat merkki seksuaalisuuden ja mielenterveyden häiriöstä, usein psykopatiasta.

Alice Walkerin esipuhe kirjaan The Other Side of War: