Tutkijat ovat todenneet seksiaddiktion liittyvän masennukseen ja serotoniinin puutteeseen aivoissa.

Seksiaddiktioiden hoidossa käytetään serotoniinilääkkeitä.

Luonnollisia keinoja serotoniinin lisäämiseksi:

Proteiini tryptofaani muuntuu serotoniiniksi aivoissa. Kuitenkin ainoastaan proteiinin syöminen vähentää serotoniinin määrää. Liian yksipuolinen ruokavalio voi aiheuttaa aivotoiminnan epätasapainoa. Tryptofaani toimii parhaiten, kun se syödään hiilihydraattien, kuten täysjyväriisin, pähkinöiden tai vihannesten kanssa. Nämä kompleksiset hiilihydraatit ovat välttämättömiä proteiinin tryptofaanin käsittelemiseksi.

Pavuissa, kuten soijapavuissa, on paljon tryptofaania.

Rasvahapot parantavat aivojen toimintaa.

Liikunta lisää luonnollisesti mielialaan vaikutttavien hormonien, kuten serotoniinin ja dopamiinin, tuotantoa. Päivittäinen 15-20 minuutin liikunta vapauttaa elimistöön hyvinvointia, onnen tunnetta ja mielenrauhaa lisääviä hormoneja.

Stimulantit, kuten kofeiini, sokeri ja alkoholi, vähentävät hormonien tuotantoa, ja niitä pitäisi välttää.

Nuku oikein, öisin ja riittävästi. Epäsäännöllinen unirytmi vaikuttaa haitallisesti serotoniinin tuotantoon.

Mäkikuismaa käytetään masennuksen hoitoon.
Kauranverso auttaa stressiin, joka voi aiheuttaa masennusta.
Ruusujuuri hidastaa serotoniinin hajoamista.

Monivitamiinit ja B-vitamiinit auttavat kohottamaan mielialaa.

Lisää muiden hormonien tuotantoa. Oksitosiinia vapautuu, kun ihminen tuntee rakkautta, luottamusta ja turvallisuutta. Sen vaikutus voi olla serotoniinia voimakkaampi. Läheisten ihmisten ja ystävien seura voi parantaa mielialaa.
Masentavien, hyväksikäyttävien, turvattomuutta lisäävien ja epäkunnioittavien ihmisten seuran välttäminen auttaa luonnollisesti saavuttamaan paremman tasapainon ja mielenrauhan.

Serotoniinin määrän lisääntyessä ihminen menettää mielenkiintonsa sopimattomaan, liialliseen ja terveyden kannalta riskialttiiseen seksiin, ja hän voi käyttää energiansa kehittävämpiin asioihin.